Home › Forums › Uniform Swap & Sell › A kertész hihetetlen hete
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
foolish372
GuestMindig is azt hittem, hogy a szerencse olyan, mint a jó idő: váratlanul jön, aztán elmegy, és te csak kapkodod a fejed. A nevem Gábor, ötvenkét éves vagyok, és a kertészet a mindenem. Nem, nem egy nagyvállalkozás, csak egy kis családi kert, ahol rózsákat, levendulát meg néhány zöldséget termesztek. A feleségem, Ildikó mindig mondja, hogy a virágokkal beszélek többet, mint vele. Lehet, hogy igaza van. De hát mit csináljak? A föld nem hazudik, a növények nem csalódást okoznak – ők egyszerűen csak nőnek, ha kapnak elég napfényt és vizet. Az emberi kapcsolatok viszont… na, azok bonyolultabbak.
Tavaly tavasszal, amikor a hosszú tél után először nyíltak ki a hóvirágok, rájöttem, hogy baj van. Nem a kertben, hanem a pénztárcánkban. Ildikó elvesztette a részmunkaidős állását a könyvelőirodában, és a nyugdíjam alig fedezte a számlákat. A fiam, Márk, egyetemre járt, és a tandíjat nem lehetett kertészeti termékekkel kifizetni. Ültem a teraszon, néztem a lemenő napot, és azon gondolkodtam, hogyan tovább. A rózsák szépen virágoztak, de a pénz nem nőtt a bokrokon. Valamit tennem kellett.
Aztán egy este, miközben a növények öntözéséről szóló blogokat böngésztem a régi laptopomon, egy furcsa hirdetés bukkant fel. Valami online kaszinó volt, ahol kisebb és nagyobb összegeket is lehetett nyerni. Először csak legyintettem, mert sosem voltam szerencsejáték-függő, de aztán elgondolkodtam: „Miért ne? Csak egy kis kockázat.” Az élet úgyis minden nap kockázat. Elolvastam a véleményeket, megnéztem az oldalt, és úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Nem volt bennem semmi nagy remény, csak egy aprócska szikra, ami azt súgta: „Talán most jön el a te időd.”
Az első alkalommal alig mertem nagyot tenni. Csak pár ezer forintot raktam fel, gondoltam, ha elvesztem, nem sírom el magam. De hát a szerencse néha a legváratlanabb pillanatban kopogtat. Aznap este, a kertészkezű, földes köröm alatt ülő ember a monitor előtt végignézte, ahogy a kicsi tét lassan, de biztosan nő. Először csak egy nyeremény, aztán egy másik. És amikor elértem a tízszeresét, nem hittem a szememnek. A szívem úgy vert, mintha gereblyével csapkodták volna. „Na, ez megvolt” – gondoltam, és kifizettem a nyereményt. Nem akartam kapzsi lenni. A feleségem persze nem hitt nekem, amikor másnap elmondtam neki. Azt hitte, csak viccelek. De amikor megmutattam a bankszámlakivonatot, hosszú hallgatás után csak annyit mondott: „Gábor, te meg bolond vagy?”
De a történet nem itt ért véget. Egy héttel később, amikor az eső miatt nem tudtam kint dolgozni, újra elővettem a laptopot. Ezúttal már nem a kertészeti blogokat olvastam, hanem közvetlenül arra a bizonyos oldalra navigáltam. Valamiért vonzott, mint a virágokat a méhek. Talán a kalandvágy, a remény, vagy csak a kíváncsiság. Aznap este úgy éreztem, hogy a vén csontjaimban van még egy kis láz. Gondoltam, miért ne próbálkozhatnék egy kicsit bátrabban? Hiszen az első nyeremény is megjött, miért ne jöhetne a második? Végül is, ha a kertész nem mer nagyot álmodni, az életben soha nem lesznek hatalmas virágai.
Bekaptam a horgot. Nem, nem veszítettem, hanem egy újabb váratlan nyeremény jött. Ez már komolyabb összeg volt, olyan, amitől a szomszédok is kerek szemekkel néztek volna. Az volt az a pillanat, amikor eszembe jutott, hogy talán érdemes lenne igénybe venni a vavada bonus ajánlatot is, amiről az előző héten olvastam a fórumokon. Nem ismertem pontosan a részleteket, de a lehetőség izgalmasan hangzott. Márk, a fiam, aki informatikusnak tanult, azt mondta, hogy ezek az online játékok nem mindig átlátszóak, de ha vigyázol, lehet belőle profitálni. Én nem akartam nagyot szakítani, csak annyit, hogy a családunk egy kicsit fellélegezhessen.
És akkor jött a csavar. A következő héten, amikor a rózsákat metszettem, a kezem megállt a levegőben. Eszembe jutott, hogy a fiamnak meg kellene vennem azt a drága szakkönyvet, amit annyira szeretne, és Ildikónak is járna egy hétvégi kikapcsolódás. Úgy döntöttem, hogy a nyereményt nem magamra költöm, hanem a családra. De előtte még egyszer bejelentkeztem az oldalra, hogy hátha még egy kis szerencsét kifoghatok. Aznap a szerencse velem volt: a vavada bonus újra segített, hogy egy kisebb összeget nyerjek, amit aztán egyből ki is vettem.
Ma, fél évvel később, a kertem szebb, mint valaha. A rózsák buján virágoznak, a levendula illata betölti a házat, és Ildikó is újra mosolyog. A szerencse olyan, mint a jó mag: ha elülteted, és gondozod, kihajt. De tudom, hogy nem szabad túlzásba vinni. A kertész tudja, hogy a növényeket nem lehet erőltetni, és a szerencsét sem. Ami történt, az egy ajándék volt, amit a vavada bonus és a véletlen hozott az életembe. Nem lettem milliomos, de megtanultam, hogy néha a legváratlanabb helyekről jön a segítség. És hogy a kertész is lehet olyan szerencsés, mint a legnagyobb kalandor – csak tudni kell, mikor kell leállni és élvezni a termést.
-
AuthorPosts